Ριζότο με μανιτάρια από κουτί!

Οι Γουμένισσες έχουν ένα ριζότο που γίνεται στο πιτς-φυτίλι

0
16298

Τα μαγειρέματά μου είναι σαν ένα ταξίδι στην Ελλάδα με εκλεκτά προιόντα από Λάρισσα, Κέρκυρα, Ανδρο, Νεμέα , Ζάκυνθο, Πήλιο, Μαρκόπουλο , Κοζάνη, Κρήτη ,τις τέσσερις γωνιές της χώρας μας. Σε κάθε τόπο υπάρχει πλέον μιά φιλόδοξη μικρή ή μεσαία μονάδα επεξεργασίας και μεταποίησης.

Τα ελληνικά προιόντα πλέον, αυτά που χαρακτηρίζονται και ως παραδοσιακά ή χρησιμοποιούνται για παραδοσιακές συνταγές, έχουν βελτιωθεί κατά πολύ. Οι συσκευασίες, για παράδειγμα, του ελαιόλαδου, τραχανά, των γλυκών του κουταλιού, των αρωματικών μας βοτάνων και αρωματικών είναι σαφώς καλύτερες από παλιότερα .

Περιδιαβαίνοντας ακόμα μιά φορά τα ράφια του Παντοπωλείου Μεσογειακής Διατροφής (που θα μπορούσα να περιγράψω και σαν μίνι-εγκυκλοπαίδεια για τον επίδοξο food blogger και foodie) έπεσα πάνω σε ένα όμορφα σχεδιασμένο κουτί για ριζότο με μανιτάρια. Το μαγείρεψα προσθέτοντας φυσικά το λάδι, το κρασί,  το σπιτικό ζωμό κοτόπουλου και το αλατοπίπερό του και βγήκε πολύ καλό.

Είναι μιά εύκολη λύση όταν ο χρόνος πιέζει…

IMG_5611
Ριζότο με μανιτάρια από τις Γουμένισσες.

img_4227

Η κ. Δάρτση (από τις Γουμένισσες, μιά από τις πρώτες μικρές σύχρονες μονάδες μεταποίησης της χώρας μας) έκλεισε τη συνταγή της σε ένα κομψό κουτί μαζί με όλα τα βασικά απαραίτητα συστατικά εκτός από λάδι, τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα και το απαραίτητο λευκό κρασί για να μαγειρέψουμε σε 20 λεπτά ένα υπέροχο χορτοφαγικό ριζότο.

Το κουτί λοιπόν περιέχει το απαραίτητο ρύζι αρμπόριο , μανιτάρια πορτσίνι από το βουνό Πάικο , αποξηραμένα λαχανικά και αρωματικά και …καθόλου αλάτι. Εχει τις οδηγίες στο πίσω μέρος του κουτιού , κοστίζει 5 ευρώ και ταίζει 2-3 άτομα.

Θα το βρείτε σε ελληνικά παντοπωλεία και ντελικατέσεν , όπως στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1, Αθήνα. 210-3628738.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.