Το μανιφέστο μας!

IMG_0247
Στο twominutesangie.com δεν πιστεύουμε στις αυστηρές συνταγές. Πιστεύουμε ότι το καθημερινό φαγητό μας χαρακτηρίζεται περισσότερο από την ατέλειά του. Κάθε φορά που το μαγειρεύουμε ή το δοκιμάζουμε αλλάζει.
Από τι; Ίσως από τη διάθεση του μάγειρα! Από το αν έχει λιακάδα ή κρύο, αν έρχονται φίλοι, αν έχουμε γιορτή… Επειδή χωρίσαμε. Ή ερωτευτήκαμε. Η αλλάξαμε μυαλά. Γιατί μαγειρεύουμε κάτι καινούργιο ή κάτι χιλιοαγαπημένο.

Το φαγητό στο καθημερινό τραπέζι μας αλλάζει επειδή χαιρόμαστε, βιαζόμαστε ή φοβόμαστε. Η γιατί είμαστε ξεκούραστοι. Ισως μαγειρεύουμε για το παιδί μας , σε μιά συλλογική κουζίνα , με φίλους ή μόνοι, ή σε γκαζάκι στη παραλία το καλοκαίρι. Αν τα πράγματα πάνε καλά ή όχι. Πες μου τί τρώς να σου πώ ποιός είσαι…

Κάπως έτσι ξεκινάμε να μαγειρεύουμε καθημερινά εμείς, κάπως έτσι προτείνουμε και τις συνταγές μας εδώ: όχι σαν αλάνθαστο οδηγό για εντυπωσιακά μαγειρέματα, ούτε σαν απόλυτους κανόνες για πιστή αναπαραγωγή αλλά σαν έμπνευση για ένα καλό φαγητό , καλομαγειρεμένο, φρέσκο , καθαρό και δυναμωτικό.

Στο twominutesangie.com θα βρείτε επίσης tags όπως το “δεν πετάμε τίποτα” που δείχνουν τη φιλοσοφία μας: μαγειρεύουμε, ναι, αλλά παράλληλα αφουγκραζόμαστε τη φύση, το χώμα, τα ζωντανά, τον σπόρο, τον αέρα και τον ήλιο που μας δίνουν τη τροφή μας. Δεν υπερκαταναλώνουμε, δεν πετάμε και πιστεύουμε στο λίγο και καλό φαγητό. Αυτά που πιστεύουμε θα τα βρείτε στην κατηγορία Πλανήτης Γη αλλά και όλες οι συνταγές μας κρατούν το ίδιο μανιφέστο.
Φαγητό, ένας ευαίσθητος αντικατοπτρισμός – όχι μόνον δικός μας – αλλά κυρίως του τόπου και του χρόνου, της κάθε εποχής και ολόκληρης της κοινωνίας!
Το λατρεύουμε, το σεβόμαστε, το μαθαίνουμε ολοένα και καλύτερα, το ευχαριστιόμαστε και το μοιραζόμαστε με σας!
Ελπίζουμε και εσείς μαζί μας! IMG_8186IMG_4277
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλορίζικο Αντζελίνα μου! Να μας ταξιδεύει πάντα με τις υπέροχες συνταγές σου!!!!

  2. Πανέμορφη σελίδα κοριτσάκι μου. Ετσι θα σε βρίσκουμε πιο εύκολα και καθημερινα!

  3. Εύχομαι καλό δρόμο, πλούσιο απο γεύσεις & αρώματα και γεμάτο εμπειρίες & επιτυχίες! (όχι οτι αμφιβάλλω 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ