Γιορτινές φυσαλίδες και αρωματικά κρασιά !

0
16661

1.Ζεστό κρασί με φρούτα και μπαχαρικά

FullSizeRender (1)

Το ζεστό κόκκινο κρασί (ή όπως το λένε πολλοί …το Χριστουγεννιάτικο κρασί!) έχει πολλά ονόματα στη βόρεια Ευρώπη απο όπου ξεκίνησε : mulled wine, vin chaud, Glühwein, glögg, vin brulé και quentão στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Αν λοιπόν ετοιμάζετε κάποιο πάρτι ή δείπνο αυτές τις μέρες, δεν πρέπει να το παραλείψετε, σε όλους αρέσει το ζεστό κόκκινο κρασί με αρώματα εσπεριδοειδών και μπαχαρικών! Δείτε τη συνταγή του εδώ.

2. Δροσερή σανγκρία

IMG_8118-1024x766

Είναι μιά συνταγή απλή αλλά και μιά πρωτότυπη ιδέα για ένα γιορτινό δώρο σε κάποιον φίλo: ένα καλάθι με ό,τι χρειάζεται για να φτιάξει την δική του καράφα με σανγκρία!

Διαλέξτε ένα ελληνικό ξηρό κόκκινο κρασί (του γούστου και του βαλαντίου σας) και ένα καλό κονιάκ ή μπράντι. Αγοράστε μεμονωμένα τα μπαχαρικά, το μέλι και τα υπόλοιπα υλικά.

Μετρήστε τις δόσεις που προτείνουμε εδώ, κλείστε τα μπαχαρικά της δόσης σε ένα βαζάκι (ή διπλώστε τα σε μία γάζα μαγειρικής ή τούλι), φωτοτυπήστε αυτή τη συνταγή και… χαρίστε την με τις ευχές σας για χαρούμενες γιορτές!

3. Φυσαλίδες …made in Greece!

collage7-1024x512

Γιορτές χωρίς κρασί με φυσαλίδες γίνεται; Η αλήθεια είναι πως όχι. Και εμείς, που αγαπάμε τα αφρώδη κρασιά, είμαστε τυχεροί, για να μην πω καλομαθημένοι, αφού συνεχώς εμφανίζονται στην αγορά καινούριες και πραγματικά αξιόλογες ετικέτες για να διαλέξουμε!

Ρωτήσαμε λοιπόν τον Θόδωρο Λέλεκα*, δημοσιογράφο & blogger οίνου, ποιά ελληνικά αφρώδη κρασιά να προτιμήσουμε για τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια μας και ιδού όσα μας πρότεινε!

4. Κιρ ρουαγιάλ

Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μιά ακριβή σαμπάνια για να φτιάξετε το Κιρ Ρουαγιάλ, το πιο δημοφιλές κόκκινο ποτό των γιορτών.

237488935_1e747a8d76_o-1024x685

Προτιμήστε έναν καλό αφρώδη ελληνικό οίνο ή μια σπανιόλικη cava, περί γούστου και βαλαντίου βέβαια ουδείς λόγος…

Απίστευτο κι όμως αληθινό, το κιρ ρουαγιάλ είναι έτοιμο σε δυό λεπτά! Πώς το ετοιμάζουμε;

do-not-drink-drive-label-lb-2180

Υπενθυμίζουμε: Ποιός οδηγεί απόψε; Αυτός που δεν πίνει!

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.