Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου πριν την δεύτερη Πανσέληνο…

0
15578

Ξέρεις. Αυτός ο καλοκαιρινός ιός που σε πιάνει και δεν σ’ αφήνει…

Που αισθάνεσαι αδύναμος, χάλια, ράκος, το στομάχι σου γουργουρίζει συνέχεια, έχεις δέκατα, θες να κοιμάσαι με δύο πουλόβερ ντάλα μεσημέρι , δεν έχεις όρεξη, “σέρνεσαι”, έχεις ναυτία και … έχεις καλεσμένους! Το χειρότερο είναι ότι αισθάνεσαι απίστευτα αδύναμος να φροντίσεις τόσο τον ίδιο σου τον εαυτό, όσο και τους φίλους σου.

Ευτυχώς που χτες -πριν την απόλυτη κατάρευση- πρόλαβα και έδειξα στη παρέα μου την αγαπημένη μου παραλία, τον Φραγκιά και κόψαμε λίγα από τα αγαπημένα ολόλευκα και μυρωδάτα κρινάκια της Παναγιάς που φυτρώνουν μέσα από την άμμο και την ξεραίλα, κάθε καλοκαίρι στο ίδιο σημείο , εκεί , γύρω στον Δεκαπενταύγουστο, λίγο πριν τα …καλαμάρια.

Η φύση έχει τη σοφή σειρά της, χωρίς αγωνίες – κλείνει η παρένθεση…

Ομως, η Μαγεία, η αγαπημένη μου θεότητα, σήμερα αναλαμβάνει να επιφέρει τις ισοροπίες.
Ενα πανέμορφο πριγκηπόπουλο μένει στο σπίτι μας, είναι ο καλεσμένος μας, και το πρωινό της απόλυτης κατάρευσης , χωρίς ανακοινώσεις και πολλά ταρα-τα-τζούμ, ετοιμάζει την πιό δυναμωτική, γευστική, πανέμορφη καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα, εννοείται με ό,τι μόνον υπάρχει στο σπίτι διαθέσιμο, μιας και κανένας δεν θέλει να ξεκουνηθεί. Το αποτέλεσμα είναι ότι όλοι τρώμε από ένα μπολάκι με απίστευτη χαρά ακόμα και η μικρή μου κόρη που “πάει να τη κάνει δια του στρίβειν” με το που βλέπει τα φρούτα.

Το μόνο που κατάφερα να συμβάλλω σ’ αυτό το εξαίσιο ελαφρύ πρωινό ήταν μιά κανάτα με πράσινο τσάι με γιασεμί , “ωμό”, φτιαγμένο στον ήλιο και όχι βρασμένο (δυό φακελάκια τσάι μέσα σε μιά κανάτα με ένα λίτρο νερό και στον ήλιο για 20-30 λεπτά, δηλαδή, αντί να βράζουμε νερό και μετά να το παγώνουμε)

Αμέσως μετά βάζουμε σε DVD το εξαιρετικό REQUIEM FOR A DREAM του Darren Aronofsky και αράζουμε ελπίζοντας να νιώσουμε καλύτερα…

photo-6

 

TWO MINUTES ANGIE ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΜΙΧΟΥ

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια ό,τι φρούτα έχουμε στο σπίτι, στο μποστάνι και …στη γειτονιά, όπως πεπόνι, καρπούζι, γερμάδες, σταφύλια, σύκα, αχλάδια , ανάλογα με την εποχή.

Τρίβουμε πάνω στα φρούτα ντάκο ή παξιμάδι , χωρίς να το βρέξουμε πριν.

Ραντίζουμε με ελάχιστο φυσικό χυμό φρούτου, ρόδι, πορτοκάλι.

Προσθέτουμε ξυνοτύρι (ή ένα καλό ξινούτσικο γιαούρτι, αν δεν έχουμε).

Πάνω τους βάζουμε μέλι από τη Νίσυρο (το αγαπημένο νησί του Καραμίχου) και 2-3 κουταλιές σπιτική μαρμελάδα φράουλα.

Φωτογραφίζουμε το αποτέλεσμα της δημιουργίας μας.

Ανακατεύουμε απαλά.

photo-7-4
Ενα πρωινό με όλα τα καλά μέσα του!

Σερβίρουμε.

securedownload-2
O Trump πανευτυχής στον Φραγκιά
securedownload-3
Στο σπίτι υπήρχε μυκονιάτικο ξυνοτύρι που είχα αγοράσει στο γυαλό μόλις χτες….
securedownload-4-2
Το πιό όμορφο πρωινό τραπέζι είναι αυτό, μια φρουτοσαλάτα, ένα τσάι με γιασεμί, ένα καρό τραπεζομάντηλο , λίγα κρινάκια της Παναγιάς (όχι ξεριζωμένα αλλά κομμένα με προσοχή-χωρίς να πειραχτεί ο βολβός) ο,τι μπορεί τέλος πάντων ο καθένας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.