Το απλό γίνεται γκουρμέ στα χέρια των σεφ

Μήν πετάτε τα κοτσανάκια από το σπανάκι!

0
16122

Φασόλια με σπανακο-ριζάκια!

img_5953-1024x683(4 hours ago…)-Καλημέέέρα αγαπημένο Ραδίκι, σε πειράζει να ανεβάσω ένα ποστ στο μπλογκ μου με μια συνταγή που εμπνεύστηκα από σένα όταν ανέβασες μιά φωτό με τα ριζάκια του σπανακιού? Απλά, την έκανα λίγο πιό φαγάκι, δηλαδή της πρόσθεσα φασολάκια και αρωματικά. Φυσικά θα αναφέρω ότι εμπνεύστηκα από σένα… Καλημέρα!Δες και τη φωτό , δεν είναι μιά κούκλα, και έχει και την πρωτείνη της…

(3 hours ago)-Αντζυ δεν το πιστεύω!Αυτή τη στιγμή στο φούρνο μου υπάρχει το ίδιο φαί.Μάλλον είμαστε συντονισμένοι!!!Τιμή μου μεγάλη.Απλά για να είμαστε ακριβής τι φαί ήταν του Περικλή του Κοσκινά απο το Milos και συνεπώς θα ήταν δίκαιο η αναφορά να είναι σε αυτόν και όχι σε εμένα. Φιλιά πολλά.

(1 hour ago)-Ραδίίίίκιιιιι! Είμαστε συντονισμένοιοιοιοιοιοι! Εμένα τιμή μου! Θα γράψω το ποστ ΤΩΡΑ! Η απλά να αντιγράψω αυτή μας τη συνομιλία??? Σύχρονη ηλεκτρονική ελληνική κουζίνα! Καλή όρεξη!

Φασόλια με σπανακο-ριζάκια
(No more c-l-opyright συνταγών!)

IMG_5953

(Εχω μουλιάσει αποβραδίς και βράσει λίγα άσπρα μικρά φασόλια από το Αγρόκτημα Αντωνόπουλος και ετοιμάζομαι να κάνω μιά σαλάτα με μυρωδικά. Την έμπνευση για κάτι τέτοιο μου την έδωσε το πρωί μιά φίλη στο Facebook που ανέβασε μιά φωτό με γλαστράκια λουλουδιών απ’ το πρεβάζι της. Της πρότεινα να βάλει και λίγα μυρωδικά γιατί οι ανοιξιάτικες σαλάτες τα ζητάνε…
Στο κεφάλι μου , επίσης, έχει σφηνωθεί μια φωτό από τα σπανακο-ριζάκια του Ραδικιού, που τα πρωτοεμπνεύστηκε και δημιούργησε ο σεφ του MILOS κ. Περικλής Κοσκινάς . Επειδή είναι γνωστή η μανία μου με τις πρωτείνες , θέλω κάτι να του προσθέσω.
Επικοινωνώ με το “Ραδίκι” , ζητώ την άδειά του και …ιδού!
Πραγματικά , ας αρχίσουμε να προσέχουμε τη πνευματική ιδιοκτησία των συνταγών. Είναι και αυτές κομμάτι του ελληνικού άυλου πολιτισμού. Υπάρχει κέφι, μεράκι και ιδέες για όλους…).

Καθαρίζω το σπανάκι και ξεχωρίζω τα φύλλα από τα κοτσανάκια που μοιάζουν με μπουκετάκια κοκκινωπά στη βάση τους, σαν ζωχοί.

Ξεπλένω πολλές φορές τα κοτσάνια και τα αφήνω μία ώρα στο νερό για να αφήσουν και το τελευταίο χώμα τους.

Βράζω λίγο αλατισμένο νερό.

Ζεματάω τα κοτσάνια μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να διαλυθούν, 4-5 λεπτά.

Σουρώνω.

Ανακατεύω τα βρασμένα φασόλια και τα ζεστά κοτσάνια.

Προσθέτω φρεσκοτριμμένο αλάτι, καυτερή πάπρικα, εκλεκτό ελαιόλαδο από τον Ελαιώνα στις Ροβιές Ευβοίας , μυρωδικά από το πρεβάζι μου (δυόσμο και σχοινόπρασσο) και φρέσκο λεμόνι από το κήπο μου.

Απλό, ασύλληπτο , πεντανόστιμο. Και ειλικρινές.

Του Περικλή Κοσκινά (υποκλίνομαι!) από το εστιατόριο MILOS…(και μιά ματιά παραπέρα, από τον εκλεκτό τροφοσυλλέκτη Ραδίκι www.radiki.com και μένα , εσείς πού θα το φτάσετε?)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.