Gourmetdelivery.gr: πακέτο για πολλούς σκούφους

0
17130

Όταν δεν είναι μπροστά στην οθόνη του laptop (εθισμένη στα social media – το λες και επαγγελματική διαστροφή), η Αμάτα Σκουλούδη ψάχνει φρέσκες ιδέες γύρω από τις δύο μεγάλες της αγάπες, το marketing και το φαγητό.

gourmet delivery 8

Δεν βγαίνω πολύ συχνά για φαγητό – όρεξη υπάρχει μπόλικη αλλά πού χρόνος. ‘Ομως τα σαββατοκύριακα, λίγο για να αλλάξω παραστάσεις, λίγο για να μου κάνω ένα μικρό δώρο, πηγαίνω σε ένα-δυο εστιατόρια ή ταβερνάκια που είμαι σίγουρη ότι και θα φάω καλά και θα μου φτιάξουν το κέφι (και συνήθως το κέφι μου φτιάχνει επειδή εδώ όντως τρώω καλά). Εκεί που δεν τρώω καλά, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, είναι τα μεσημέρια των καθημερινών. Η ξαφνική πείνα που σε πιάνει στη δουλειά (όταν αναρωτηθείς γιατί γουργουρίζει το στομάχι σου και θυμηθείς ότι δεν έχεις φάει τίποτα όλη μέρα, παρά μόνο έναν ολόκληρο ποταμό καφέ!) απαιτεί γρήγορο – και μέτριο – σουβλάκι, χλιαρή πίτσα και προχειροφτιαγμένα σάντουιτς.

Φαίνεται όμως ότι αυτό πρόκειται σύντομα να ανατικατασταθεί με κάτι νοστιμότερο και ποιοτικότερο: ο Γιάννης και ο Βασίλης με το που γύρισαν από το Λονδίνο έστησαν το Gourmetdelivery.gr, μια online πλατφόρμα χάρη στην οποία μπορείς να τρως ό,τι θα έτρωγες στο αγαπημένο σου εστιατόριο στο όχι και τόσο αγαπημένο σου γραφείο. Τέλος τα σουβλάκια, πάνε οι τυρόπιτες, ξέχνα τις πανιασμένες πατάτες. Φαγητό προσεγμένο, που έρχεται στον χώρο σου ζεστό και δεν υστερεί σε γεύση και εμφάνιση από αυτό που θα σου σέρβιραν στο τραπέζι του μαγαζιού τους οι συνεργαζόμενοι εστιάτορες. Κι αυτό γιατί ο Γιάννης και ο Βασίλης προσεγγίζουν εδώ και περίπου έναν μήνα εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία, αρχικά εντός δακτυλίου, που μέχρι στιγμής δεν ασχολούνταν με το ζήτημα “ντελίβερι”, τους εξηγούν τα διαδικαστικά και εξασφαλίζουν τη σωστή μεταφορά του φαγητού ή του γλυκού στο σπίτι ή σε χώρους εργασίας.

Version 2
Γιάννης και Βασίλης, ξημερώματα, λίγες ώρες πριν την… “παγκόσμια” πρώτη τους

Αυτά τα λίγα κατάλαβα όταν έκανα την πρώτη βόλτα στη σελίδα τους και αμέσως ζήτησα από τον Γιάννη ένα σαββατιάτικο ραπόρτο για τα πλάνα του. Έχοντας ζήσει η ίδια στο Λονδίνο για δύο και κάτι χρόνια, γνώριζα κάποια εστιατόρια που πρόσφεραν αυτή την υπηρεσία (τα είχα τιμήσει ουκ ολίγες φορές) οπότε είχα διπλή περιέργεια να καταλάβω πώς ακριβώς σχεδιάζουν τα παιδιά να το εφαρμόσουν στην Αθήνα, και ως υποψήφια πελάτης και από επαγγελματική διαστροφή (marketing, αγάπη μου!). Να τι μου είπαν:

Πρώτα τα βασικά. Πώς σας ήρθε η ιδέα; Ξέρω πως δουλεύατε για πολύ καιρό στη Google και την Amazon αντίστοιχα. Πώς παίρνεις την απόφαση να αφήσεις ονειρεμένες, για κάποιους, δουλειές και να ξεκινήσεις από το μηδέν κάτι εντελώς νέο;

Με τον Βασίλη ήδη από το μεταπτυχιακό σχεδιάζαμε την επιστροφή μας στην Ελλάδα και είχαμε πάντα την επιθυμία να δράσουμε εκεί επιχειρηματικά. Ξεκινήσαμε από το ότι μας αρέσει πρώτα εμάς το καλό φαγητό και πόσο θα θέλαμε να έχουμε τα αγαπημένα μας πιάτα ακόμα και στον χώρο που εργαζόμαστε ή στο σπίτι μας. Όσες φορές ερχόμουν στην Αθήνα έβλεπα ότι ο κόσμος “ψάχνεται” περισσότερο γύρω από το φαγητό και ζητάει ολοένα κάτι καλύτερο. Αυτά τα δύο μας οδήγησαν σταδιακά στο Gourmetdelivery ελπίζοντας οτι θα προσφέρουμε φαγητό όμορφα σερβιρισμένο σε όσους δεν θέλουν να συμβιβαστούν γευστικά και ποιοτικά ούτε όταν τρώνε delivery.

Τα μόνα μαγαζιά που δεν κάνουν ντελίβερι είναι τα εστιατόρια. Γιατί πιστεύεις πως δεν το έχουν επιχειρήσει ως τώρα και πώς τους πείθετε να το δοκιμάσουν;

Πρώτον, εξηγώντας πως το φαγητό θα μεταφερθεί σωστά, χωρίς να αλλοιωθεί στο ελάχιστο: σωστές συσκευασίες, διατήρηση θερμοκρασίας, γι’ αυτό και δεν είναι όλα τα πιάτα τους εύκολο να φύγουν εκτός εστιατορίου παρά ορισμένα. Επικεντρωνόμαστε, λοιπόν, σε αυτά που μεταφέρονται εύκολα και, επίσης, βλέπουμε πως ολοένα και περισσότεροι έλληνες εστιάτορες ενδιαφέρονται να μεγαλώσουν την πελατεία τους.

Τι θα κερδίσει όμως ένα εστιατόριο πέρα από περισσότερους πελάτες;

Αν κάποιος δοκιμάσει ένα ωραίο πιάτο μέσα στην εβδομάδα γιατί να μη προτιμήσει το εστιατόριο για ένα χαλαρό γεύμα το σαββατοκύριακο; Και γιατί να μη καθιερώσει τη συνήθεια της παραγγελίας τις εργάσιμες ημέρες. Αν όχι καθημερινά, ίσως τις Παρασκευές που είναι μια μικρή γιορτή για τον εργαζόμενο εν όψει σαββατοκύριακου. Το gourmetdelivery εξασφαλίζει στις επιχειρήσεις που συνεργάζεται τη γνωριμία με ένα κοινό που πιθανώς ενδιαφέρεται για καλό φαγητό αλλά, λόγω περιορισμένου χρόνου, ανακαλύπτει με καθυστέρηση αξιόλογα στέκια γιατί μόνο το σαββατοκύριακο έχει τον χρόνο να τα αναζητήσει.

12360390_212559995747503_6239091871525645155_n
Οι προθήκες του εξαιρετικού ζαχαροπλαστείου “Κυβέλη” που συνεργάζεται με το gourmetdelivery.

Άρα απευθύνεστε μόνο σε εστιατόρια;

Ασφαλώς όχι. Στη σελίδα μας θα δεις πως συνεργαζόμαστε, μεταξύ άλλων, με το βιολογικό Nice and Easy, το ονομαστό για τα burger του La Esquina, το μπιστρό The Shy Horse, αλλά και το πιο… ελληνικό Γιάντες στα Εξάρχεια, τα κορυφαία Emi’s Cupcakes και το ζαχαροπλαστείο Κυβέλη – γιατί, ας πούμε, κανένα σχεδόν ζαχαροπλαστείο δεν κάνει ντελίβερι γλυκά; Να ακόμα ένα κενό που πιστεύουμε ότι μπορούμε να καλύψουμε. Μέσα σε μισή ώρα αγοράζεις κουραμπιέδες ή μελομακάρονα χωρίς να χρειάζεται να οδηγήσεις ως εκεί! Στον πρώτο μήνα λειτουργίας εξασφαλίσαμε 10 εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία με τα οποία συνεργαζόμαστε και ο αριθμός των συνεργατών μας αυξάνεται αισιόδοξα.

11232028_211473739189462_5504704459061461730_o
Γιάντες – ναι, τώρα μπορείς να παραγγείλεις στο σπίτι ή το γραφείο φαγητό από το εξαρχειώτικο αγαπημένο εστιατόριο!

Οπότε η λογική είναι «λίγα και καλά»; Προσεγγίζετε συγκεκριμένα εστιατόρια ή ζαχαροπλαστεία που πληρούν κάποια standards; Ποια είναι αυτά;

Ακριβώς. H πρώτη επιλογή των εστιατορίων γίνεται αρχικά με βάση τη βαθμολογία και τα reviews που υπάρχουν σε μέσα δικτύωσης και αξιολόγησης (Foursquare, Trip Advisor, Facebook κλπ), κάτι που προδίδει την πίστη και των δυο μας στη δύναμη και την απήχηση των Νέων Μέσων. Η γνώμη των πελατών είναι ο πιο δημοκρατικός τρόπος να κρίνεις το φαγητό.

Φαντάζομαι πολλοί θα είναι επιφυλακτικοί. Λίγο η ύφεση, λίγο το καινούργιο του εγχειρήματος, ίσως να μη πείθονται εύκολα πως αξίζει τον κόπο…

Δεν ισχύει πάντοτε αυτό. Για παράδειγμα με το The Shy Horse συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε σε δευτερόλεπτα. Μπορεί αυτή η περίοδος “της κρίσης” να μοιάζει αποθαρρυντική αλλά εμείς το είδαμε αντίστροφα, ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να καινοτομήσεις προτείνοντας κάτι φρέσκο που λείπει από την αγορά. Συν τοις άλλοις, η ιδέα αυτή στηρίζει και τους αξιόλογους χώρους εστίασης και τους έλληνες εστιάτορες που στην πλειονότητά τους είναι και δραστήριοι και καλοί επαγγελματίες.

collage
La Esquina, Emi’s Cupcakes, Γιάντες

Aυτά τα λίγα για την ώρα από εμένα, περιμένω ανυπόμονα να γεμίσει η λίστα τους με όλα τα αγαπημένα μου εστιατόρια και να μη περιορίζομαι στη μικρή χαρά του σαββατοκύριακου. Λεπτομέρειες , περιγραφές και τρόπο λειτουργίας θα τα βρείτε αναλυτικά στη σελίδα τους www.gourmetdelivery.gr και να ξέρετε πως είναι πάντα πρόθυμοι για κουβέντα και επιπλέον ενημέρωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.