Όταν λέμε σαλάτα εποχής, να το εννοούμε

Ανακαλύψτε τα λαχανικά της κάθε εποχής!

0
16656

Η ΑΝΑΜΙΚΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

IMG_5450
Οχι άλλη ρόκα/παρμεζάνα παρακαλώώώ…)
Μιά λεπτομέρεια κάνει τη σαλάτα που συνθέτει ο σεφ του εστιατορίου MILOS Περικλής Κοσκινάς ακόμα πιό ενδιαφέρουσα : ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος!
Για να είμαι ακριβής : τα ξεβλασταριασμένα ραδίκια του Σωτήρη Λυμπερόπουλου, γνωστού και ως “Ραδίκι”, (και προμηθευτή φρέσκων λαχανικών και άγριων χόρτων της κουζίνας του). Ο Σωτήρης φέρνει εκεί , όπως πάντα, μόνο ό,τι βγάζει η γή αυτή την εποχή χωρις να περιφρονεί και τα ύστατα των άγριων χόρτων.
Τα τελευταία ραδίκια της εποχής λοιπόν (μαζί με το λευκό  ανθάκι τους) περιέχονται στη σαλάτα, δίνοντας την απαραίτητη πικράδα στα όψιμα καρότα,  τα λεπτοκομμένα δροσερά αγγούρια , ωμά κολοκυθάκια και φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καλοκαιρινά τοματίνια, την αντράκλα, την αλμύρα και το κρίταμο.
Η σαλάτα στεφανώνεται από βασιλοτύρι ( των παραγωγών Χρήστου Μπούτσικα και Αντώνη Ντούμα από το Ζαγόρι που πρόσφατα βραβεύτηκε από το περιοδικό “Γαστρονόμος” της Καθημερινής σαν ένα από τα εκλεκτά προιόντα της χώρας μας και που μπορείτε να το βρείτε στο Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής, στην γωνία Αριστείδου και Σοφοκλέους). Το βασιλοτύρι είναι ένα τυρί που γίνεται από την πρόσμιξη φέτας και ανθότυρου , είναι αλειφώδες και απαλά γευστικό και έτσι δίνει μια διακριτική πρωτείνη στην ανάλαφρη αυτή σαλάτα με όλα τα ξεχωριστά λαχανικά της εποχής.
Η βινεγκρέτ περιέχει και λίγο καυτερό απογειωτικό τσίλι και έτσι σε μιά μπουκιά γεύεσαι γλυκό, ξυνό , πικρό , καυτερό, αλμυρό , όλα μαζί, ακριβώς όπως προβλέπεται και το φετεινό καλοκαίρι μας!
Επιτέλους, μιά ανάμικτη σαλάτα εποχής που σέβεται την … εποχή της!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.