Με τη βασιλόπιτα που περίσεψε!

Με όση βασιλόπιτα περίσεψε ετοιμάζουμε ένα γρήγορο γλυκάκι.

0
16880

Το Disaronno και ο Οίκος Moschino ενώνουν, για καλό σκοπό τις δυνάμεις τους, εν όψει των Χριστουγέννων του 2013, με μια συλλεκτική φιάλη special edition. Συγκεκριμένα, μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της, ντυμένης με τα χρώματα του διάσημου Οίκου Μόδας, φιάλης θα δοθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση Fashion 4 Development, που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Π ε ρ ί σ ε ψ ε   β α σ ι λ ό π ι τ α ; 

Τα τελευταία κομμάτια από τη βασιλόπιτα, τα σπασμένα κουλουράκια βουτύρου ή κανέλας, τα κέικ με μπαχαρικά των Χριστουγέννων , όλα αυτά αποτελούν μιά θαυμάσια μπισκοτένια βάση για ένα ωραίο και δροσερό γλυκό της τελευταίας στιγμής. Ραντισμένα με λίγο DiSaronno, το ιταλικό λικέρ με γεύση πικραμύγδαλου, μαλακώνουν και μπαίνουν στη βάση ενός ποτηριού για μαρτίνι .Το μόνο που θέλουν ακόμα είναι λίγη κρέμα (π.χ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη για λίγο στο μπλέντερ ή μια αφράτη κρέμα εσπεριδοειδών), ξύσμα πορτοκαλιού και πασπάλισμα με κανέλα.

Γρήγορη κρέμα εσπεριδοειδών 

Χτυπάμε στο μίξερ για λίγα λεπτά: 

  • 1/3 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλυτζάνι μασκαρπόνε
  • 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι

Στο γλυκάκι αυτό ταιριάζουν επίσης οι καβουρντισμένοι ξηροί καρποί και ιδιαίτερα η σπασμένη πραλίνα αμυγδάλου αλλά και φιλέτα μανταρινιού ή πορτοκαλιού (χωρίς τις μεμβράνες δηλαδή) , φέτες ανανά φρέσκου ή από κονσέρβα (καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες), όλα τα κόκκινα φρέσκα φρούτα του δάσους και , τέλος, ξύσμα σοκολάτας με πασπαλισμένο κακάο.

IMG_7654 (1)

Είναι ένα οικονομικό, γρήγορο γιορτινό γλυκό γεμάτο άρωμα που φτιάχνεται με ό,τι μας περίσεψε μιά ωρίτσα πριν σερβιριστεί δροσερό από το ψυγείο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.