Γλυκό, καυτερό και γρήγορο !

Μοσχαράκι και … σος από βαζάκι!

0
16570

Συναγερμός στο σπίτι μας! Εθισμός! Σε ένα βαζάκι κλεισμένη μιά γλυκοκαυτερή σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης που ταιριάζει με όλα! Από μιά κουταλιά σούπας στις κόκκινες σάλτσες για μακαρόνια μέχρι το “Μοσχαράκι με πιπεριές Φλωρίνης”! Ιδού ο λόγος!

IMG_7349

Το ονομάζουν “προσφάι” οι σεφ του ΓΙΑΜ ή sweet and hot appetizer και αυτό που έχουν πετύχει είναι η ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και το καυτερό. Δεν έχει χρωστικές ουσίες, συντηρητικά ή γλυκόζη και το κατακόκκινο χρώμα της οφείλεται μόνο από τα συστατικά που περιέχει, τις κόκκινες γλυκιές πιπεριές, λίγες καυτερές πράσινες, κρεμμύδι, ξύδι, ζάχαρη και αλάτι.

Με μιά κουταλιά πετυχαίνεις αυτό το “λίγο καυτερό” που θες στη μακαρονάδα με κιμά ή την απλή ναπολιταίν, το γιουβετσάκι ή το ριζότο, στη μαρινάδα για φτερούγες κοτόπουλου ή στο απλό ντιπάκι με γιαούρτι, αρωματικά και σκόρδο. Εννοείται ότι πάει πολύ σε όλα σου τα σάντουιτς με χοιρομέρι , ζαμπόν, τυρί ή γαλοπούλα ή αντί για κέτσαπ και στις σως για πατατοσαλάτες ή το τηγανιτό ρύζι.

TWO MINUTES ANGIE ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

IMG_7818

Κόβω 300 γραμμάρια μοσχαρίσιας μπριζόλας σε λεπτές λουρίδες πάχους περίπου2 εκατοστών, δύο φρέσκα κρεμμυδάκια σε μικρά κομμάτια με αρκετό από το πράσινο μέρος τους και δύο κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης.

Τα βάζω σε ένα μπολ με δύο κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο ή πετιμέζι , δυό κουταλιές ελαιόλαδο, μιά σκελίδα σκόρδο και μία κουταλιά της σούπας “πιπεριές Φλωρίνης γλυκοκαυτερές” της YIAM.

Τα αφήνω να μαριναριστούν για δύο ώρες τουλάχιστον.

Σε καυτό γουόκ ή βαθύ τηγάνι ρίχνω δυό κουταλιές ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά (χωρίς να κάψει και να καπνίσει) ρίχνω όλα τα μαριναρισμένα υλικά με τη μαρινάδα.

Ανακατεύω συνέχεια μέχρι να καραμελώσει το κρέας, το πολύ πέντε λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά.

Το σερβίρω με ολόλευκο ρύζι και πράσινη σαλάτα. (Γλυκοκαυτερό και γρήγορο:η ζωή μου όλη!)

Θα το παραγγείλετε απευθείας ηλεκτρονικά από τη ΓΙΑΜ
(5, 50 ευρώ για το βαζάκι 230 γραμμαρίων)ή θα το βρείτε σε μπακάλικα με ελληνικά είδη διατροφής.
YIAM, Εργαστήριο Γεύσεων, Αγιά Λάρισας, www.yiam.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.