Άσε τον άντρα να κάνει κουμάντο….

(δυό συνταγές από δύο φίλους!)

0
16688

294624_343200899101103_154432331_n

Τζώρτζη,

την άλλη φορά που θα έχεις μιά cool δίλεπτη συνταγή τύπου “κρυφό άσσο στο μανίκι σου” ενώ εγώ βράζω και σωτάρω και τσιγαρίζω και ζυγίζω και γιαχνίζω και ψιλοκόβω και πανάρω, σε παρακαλώ, να μου την εμφανίζεις σιγά σιγά γιατί παθαίνω κάτι , βγάζω χαζά το ανταγωνιστικό μου το οποίο αφού μου περάσει κάθομαι και σε χαζεύω και σε απολαμβάνω και αναρωτιέμαι ερωτήματα βαθιά του τύπου “μήπως να τα παρατήσω όλα και να γίνω πριγκίπισα”, πράγμα που ξέρεις ότι δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ λόγω πολιτικών πεποιθήσεων , αλλά, νά βρε παιδί μου, αυτό το τηγανιτό κουνουπίδι σου με το αλατοσούσαμο τις προάλλες δεν παιζότανε και πώς να στο πώ, ε, στο είπα νομίζω : είσαι ανπαίχταμπλ, απλά ανπαίχταμπλ και πολύ χαίρομαι που μαγειρεύουμε μαζί κάθε Κυριακή στη Γή.

Επίσης Κώστα,

το τσάι σου με πορτοκάλι και μέλι αλλά και η περιγραφή της συνταγής είναι απλά θεικά αλλά γιατί την έστειλες καθυστερημένα με μήνυμα που χάθηκε στο απλανές του Facebook και αναγκάστηκα έτσι να πάρω και δεύτερο μπουκάλι σιρόπι για το βήχα αυτό το μήνα, δεν μπορούσες να τη στείλεις λίγο νωρίτερα ή να μου την έλεγες ακόμα καλύτερα τηλεφωνικά να γιάνω με έναν πιό φυσικό τρόπο κι’ εγώ αντί με όλες αυτές τις χημικούρες, αναρωτιέμαι Κώστα, αναρωτιέμαι μερικές φορές γιατί αργείς να μοιραστείς μιά συνταγή-διαμάντι…

Ηθικό δίδαγμα : Αν έχεις έναν άντρα στο εγγύς περιβάλλον εμπιστεύσου του τη κουζίνα σου και δεν θα βγείς χαμένη, αντιθέτως μπορεί να σου μείνει χρόνος μέχρι και για ν’ ανεβάσεις ένα πόστ εκεί που δεν το περίμενες.

(Γυναίκες μπλόγκερς στη κουζίνα σου λέει ο άλλος μετά, τσ,τσ,τσ, άσε τον άντρα να κάνει κουμάντο λέμε…)

TWO MINUTES GEORGIE BOY
ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΑΛΑΤΟΣΟΥΣΑΜΟ

CAULIFLOWER W_ SESAME
Πλένεις το κουνουπίδι και το ξεχωρίζεις στα μικρά μπουκετάκια του, κρατώντας τα κοτσάνια για άλλη χρήση (π.χ. για μιά σούπα χειμωνιάτικων λαχανικών ή σαλάτα).

Βράζεις το κουνουπίδι να κρατάει λίγο και το στραγγίζεις καλά. Πρέπει και να το αφήσεις να στεγνώσει καλά.

Ψιλοκόβεις λίγο μάραθο και λίγο άνιθο.

Ανακατεύεις το μάραθο και τον άνιθο, λίγο αλάτι και πιπέρι με λίγο αλεύρι και πανάρεις ελαφριά τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού, τινάζοντάς τα για να φύγει το πολύ αλεύρι.

Ζεσταίνεις καλά αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει βάζεις τα αλευρωμένα κουνουπιδάκια και ανακατεύεις με τρυπητή κουτάλα μέχρι να ροδίσουν, ένα-δυό λεπτά.

Εν τω μεταξύ, έχεις καβουρντίσει ελαφρά λίγο αναποφλοίωτο σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι, περίπου πέντε λεπτά μέχρι να βγάλει το άρωμά του (ή σε πολύ χαμηλό φούρνο για 40 λεπτά).

Μόλις κρυώσει το βάζεις στο μπλέντερ ή το χτυπάς στο γουδί με ελάχιστο θαλασσινό αλάτι μέχρι να ενοποιηθούν τα δύο υλικά χωρίς όμως να γίνουν σκόνη.

Προεραιτικά μπορείς να προσθέσεις λίγο κουρκουμά ή θυμάρι.

Πασπαλίζεις το ζεστό τηγανιτό κουνουπίδι με το αλατοσούσαμο και έχεις ένα μακροβιοτικό καρύκευμα , γεμάτο σίδηρο και ασβέστιο που υποκαθιστά άνετα τα γαλακτοκομικά προιόντα.

Συνοδεύει καταπληκτικά και το ρύζι ατμού!

TWO MINUTES ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ
ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

IMG_8236

(Αντιγράφω αυτούσια τη συνταγή, όντως είναι απλό και καταπληκτικό, το αγαπημένο τσάι αυτού του χειμώνα και, ναί, θέλει alypito vrasimo για να βγάλει το τσάι του βουνού όλα τα αρώματά του και να μην αναδειχθεί το άρωμα του πορτοκαλιού μόνο)

nero sto briki….
mesa tsai tou vounou boliko…
to vazeis sti fotia kai to vraxeis alypita…
etoimazeis ena megalo flytzani me mia xontri feta portokali kai mia koutalia meli thymarisio…
sourwneis to tsai mesa sto flytzani kai anakateveis elefrws poly elafrws….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.