Κολοκυθάκια-Δυόσμος-Λουκάνικο: η τέλεια μακαρονάδα!

0
17268

Two Minutes Angie μακαρονάδα με κολοκυθάκι 

IMG_6266

Με το ειδικό εργαλείο της κουζίνας “μαντολίνο” ή με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβω σε “σπιρτόξυλα” περίπου 6 μικρά κολοκυθάκια.

Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ροδίζω λίγο κουκουναρόσπορο (προσοχή καίγονται εύκολα!)  για 2-3 λεπτά!

Ψιλοκόβω μισό ματσάκι δυόσμο ,  μισό ματσάκι μαιντανό και 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο από το πράσινο μέρος του.

Βράζω τα μακαρόνια ώστε να κρατάνε λίγο και προς το τέλος της βράσης κρατώ μιά μεγάλη κούπα από το νερό τους  (ταιριάζουν τα λεπτά σπαγγέτι, τα φετουτσίνι , οι παπαρδέλλες ).

Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζω σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Στραγγίζω τα μακαρόνια και τα ανακατεύω μέσα στη ζεστή κατσαρόλα με ένα φλυτζάνι λευκό κρεμώδες τυρί, όπως το Π.Ο.Π κατίκι Δομοκού ή με χονδροσπασμένο ξινότυρο Μυκόνου.

Προσθέτω τα τσιγαρισμένα κολοκυθάκια στα μακαρόνια και τα ανακατεύω απαλά προσθέτοντας λίγο από το νερό της βράσης των ζυμαρικών άν το μίγμα στεγνώνει.

Προσθέτω τα αρωματικά , λίγο ξύσμα λεμονιού , φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως με πικάντικο τυρί τριμμένο, όπως πεκορίνο Αμφιλοχίας, για όποιον θέλει.

Και μία παραλλαγή με χωριάτικο λουκάνικο: 
Αν θέλετε, στη μακαρονάδα αυτή , μπορείτε να προσθέσετε και ένα νόστιμο λουκάνικο , όπως το μυκονιάτικο με θρούμπι ή τα συριανά με το μάραθο:
Κόβω τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες.
Τα τηγανίζω σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς επιπλέον λίπος, μόνο με το δικό τους) σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν, “σβήνω” με ελάχιστο λευκό κρασί  ή τσικουδιά και τα αφήνω μέσα στο τηγάνι.
Προσθέτω  τα λουκάνικα στη μακαρονάδα, σαν γαρνιτούρα σε κάθε πιάτο και άν έχει μείνει λίπος ή σαλτσούλα από το κρασί που τα σβήσαμε στο τηγάνι , παίρνω λίγο και με ένα κουτάλι ρίχνω πάνω από κάθε πιάτο.

Η μακαρονάδα αυτή τρώγεται αμέσως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.