0
17394

Η Two Minutes Angie στο Food Festival της Θεσσαλονίκης!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το τουριστικό τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης οργανώνει το  Thessaloniki Food Festival παράλληλα με τη “Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο Δημαρχείο” βοηθώντας έτσι στην προβολή των παραγωγών της περιοχής και την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας εντός και εκτός Ελλάδος.
887425_970380683022247_2634620845254073533_o
Ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, μας εξήγησε ότι «ο βασικός σκοπός και μακροπρόθεσμος στόχος του Thessaloniki Food Festival είναι να αναδείξει τη γαστρονομία της πόλης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πέρυσι, με τον γαστρονομικό οδηγό της πόλης, προβάλαμε την παραδοσιακή κουζίνα της Θεσσαλονίκης με 13 αντιπροσωπευτικές συνταγές. Φέτος, στο 5ο Thessaloniki Food Festival, στοχεύουμε και στην προβολή της σύγχρονης κουζίνας της πόλης, με το New entry Cuisine, που εξελίσεται με θεαματικούς ρυθμούς, χάρη στους τοπικούς σεφ, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές της σύγχρονης γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης στις αγορές-στόχους του εξωτερικού. Σημαντικό επίσης για μας είναι μέσα από το φεστιβάλ γαστρονομίας να ενισχύουμε τους επαγγελματίες και τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και ευπαθείς ομάδες και συλλόγους μέσω εκδηλώσεων με φιλανθρωπικό χαρακτήρα όπως και δράσεις για παιδιά που καλλιεργούν και εκπαιδεύουν τους μικρούς μας πολίτες στην υγιεινή διατροφή.»
collage
Δίπλα σε επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και παραγωγούς, που θα παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο κοινό, την Κυριακή 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, από τις 11.00 έως τις 17.00 στο φουαγιέ του Δημαρχείου, θα προτείνουμε και θα μαγειρέψουμε με τη συνάδελφο food blogger Μαριλίτα Χατζηβασιλείου (gourmelita.com) ένα ελληνικό, χριστουγεννιάτικο δείπνο.
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις αυτές, τα εστιατόρια της πόλης θα σερβίρουν το διήμερο αυτό ένα ιδιαίτερο πιάτο.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος και τον Σ.Ε.Π.Ι.Κ. (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.